Forskjellen mellom slow juicing og vanlig juicing er hvordan saften hentes ut fra frukt og grønnsakene. Næringsstoffene bevares også bedre i en slowjuicer enn i en vanlig juicemaskin (også kalt høyhastighets-juicer).

Slowjuiceren unngår tilførsel av luftbobler – og bevarer dermed næringsstoffene bedre

Juice fra slowjuiceren holdes sammen uten å skille seg. Årsaken til dette er at den langsomme juicepressingen holder luftboblene ute og unngår at juicen oksideres.

Oksidasjon svekker næringsstoffene

Forskning.no bruker C-vitamin som et eksempel på hva som skjer under oksidasjon:

“Kjemisk sett er [C-vitamin] et stoff som kalles askorbinsyre. Når det blir utsatt for oksygen, blir det til dehydroaskorbinsyre, som igjen kan bli til diketogulonsyre. Det er et stoff som ikke har noe vitamin-virkning”.

Det er derfor positivt å unngå oksidasjon av juicen.

Ta en titt på illustasjonsbildene under. Her kan du se hvordan cellene i tomaten ser ut før og etter juicing, og hvordan juice fra slowjuicer ikke skiller seg:

Høyhastighetsjuicing er likevel et godt valg for deg som ofte har det travelt

Slowjuicer jobber, som navnet tilsier, langsomt. En høyhastighetsjuicer lager derimot juice på en rask og enkel måte, og gir deg muligheten å få i deg viktig næring – også når du har det travelt!

Se alle juicemaskiner her

Våre slowjuicere:

Juicepresso fra Witt

  • Med Juicepresso får du opp til dobbelt så mye juice som ved bruk av en tradisjonell juicepresser
  • Juicepressos unike og patenterede saftpresserskrue presser ut maksimal mengde juice
  • Sammen med den spesialdesignede DC-motoren er saftpresserskruen sterk nok til også å presse nøtter, gulrøtter og belgfrukter

Slowjuicer fra Point Pro

Les mer om slowjuiceren fra Point Pro og se den smarte fruktkjøttoppsamleren: Den gjør det enkelt å samle opp fruktkjøtt for bruk i bakverk og annen matlaging!

Les mer om Point Pro Slowjuicer her

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here