Når man har et blødende tannkjøtt, får bakteriene i munnen en åpen vei rett inn i blodomløpet. Med god munnhygiene forebygger man blødende tannkjøtt, og kan dermed forebygge andre sykdommer.

Betennelse i tannkjøttet over tid kan føre at tennene løsner, og de senere årene er det også påvist en sammenheng mellom dårlig munnhygiene og vanlige folkesykdommer som hjerte- og karsykdommer.*

*Les mer om studiene

Riktig tannrens forebygger blødende tannkjøtt

De fleste legger nok ikke så stor vekt på at man av og til blør litt når man pusser tennene, men faktum er at det er et signal man bør ta på alvor. Det viktigste man kan gjøre for å forebyggende blødende tannkjøtt, er å rengjøre tennene skikkelig.

Er du flink til å rengjøre mellom tennene?

Det beste redskapet man har tilgjengelig for å rengjøre mellom tennene er selvfølgelig tanntråden. For å optimalisere effekten av tannbørstingen, kan det også være lurt å vurdere en elektrisk tannbørste.

Mange synes det er vanskelig å rengjøre skikkelig med manuell tannbørste, og særlig er det lett å glemme tanntråden.

Har du vurdert en elektrisk tannbørste? En elektrisk tannbørste gjør flere børstebevegelser per minutt, enn det din manuelle gjør på en hel måned.  Er det mulig at en elektrisk tannbørste vil forenkle og forbedre din egen tannhelse?

Elektrisk tannbørste kan hjelpe både små og store

Både voksne og barn kan ha nytte av en elektrisk tannbørste, og det finnes modeller som passer begge:

Philips sin patenterte soniske teknologi presser veske dypt inn mellom tennene, og langs tannkjøttskanten, slik at det blir rent selv der en vanlig tannbørste ikke når.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here